ByggarAnton

Vårt gamla svarta skrivbord åkte ut, och in kom ett vitt som Anton byggt själv.

The last supper

Imorgon= nyår äter jag o Anton sista goda måltiden på länge.Sedan blir det en vecka bantning med dessa prylar.
Har laddat skåpen för morgondagen med ostbricka, räksmörgåsar och skumppa.

julklappar

Tips på fina julklappar: stöd wwf genom att bli djurfadder, eller genom att skänka en gåva som hjälp för att stoppa juljakten!
Ett annat tips är att skänka en liten summa pengar för hemlösa i sthlm; http://www.groupon.se/deals/stockholm/Stockholms-Stadsmission/14908443
Man kan ge bort allt från 10 kr (1,20 eur) uppåt, och köpa det som en gåva till en vän....

Julen kan komma

Imorgon morgon åker vi till A:s föräldrar på julgröt med hans familj. Efter det bär de av på en liten roadtrip till ekenäs. Första stopet är julkyrkan och lämna ett paket till min lilla gudson. Andra stop är hem till mommo för att ge hennes klappar, och sista stopet är hem till mamma där resten av familjen väntar på oss.
alla klapparna är packade!

chilladag

Idag har jag bara varit hemma och gjort lite va ja känt för. Har julstädat, kockat god mat , packat julklappar och kollat på lite film. Imorgon skall jag till tandläkaren och ta ut min tillfälliga plomb och få dit en permanent plomb istället. Kan int säga att jag ser fram emot att gå med bedövad kind resten av dagen igen.....

Vilken dag!

Imorse steg jag upp kl 5 för att hinna i tid till jobb i Åbo. Jag jobbade för fazer amica på Orion Pharma. Personalen var trevlig, men pratade endast finska. Jobbet var stressigt,otroligt mycket människor frukost och lunch och jag har x antal brännmärken från matbackar på armarna då det gällde att vara så snabb som möjligt hela tiden.
Efter arbetsturen då jag kände mej helt orklös och skulle åka hem visade det sej att min bil inte ville starta...så typiskt! Tur har man en snäll pappa i Åbo som kom och startade den åt mej så jag slutligen kunde åka hem i alla fall. Efter Anton kockat mat till mig när jag kom hem så somnade jag på soffan och sov i c fyra timmar.
Skulle borda skicka in en del till slutarbete imorgon, men efter den här arbetsturen så tror jag att jag skjuter upp det till efter jullovet. 

Thailandsresan beställd!

Nu är äntligen resan beställd! Vi åker från sthlm till Phuket 11te Januari och är borta i 2 veckor. Hotellet vi ska bo på heter Phunaka resort och ligger på Karon Beach.

tidig väckning

Trodde jullovet börjat, men har väckning kl 05 imorgon morgon för en aarbetstur i Åbo. Skall arbeta i kök med att steka muikkun. Sen hem o skriva utvärdering på slutarbetet som skall vara inne på Torsdag.

Anton i köket

Anton kockade vegeburger till mig

Slutarbetet genomfört

igår va stressigaste dagen på länge! Dagen före jag skulle genomföra mitt slutarbete satt jag hemma med ett ofärdigt manus som jag arbetade flitigt på, tills jag skulle ta en liten paus i arbetet och råkade låsa ut mej det vill säga..Både jag o A befinner oss utanför vår lägenhet utan hemnyckel. Vi åker iväg till Åbo för att träffa antons mamma som har vår reservnyckel, och därefter åker vi hem igen för att öppna dörren.. Då visar det sig vara fel nyckel hon gett oss. Vi får ringa vaktmästaren som kommer och öppna vår dörr samt tog 30 euro betalt för det.
Idag åkte jag iallafall iväg till åbo med ett färdigt manus för att utföra mitt slutarbete som gick väldigt bra, fick även väldigt bra feedback.
Nu sitter jag hemma med flunssa, troligtvis bihåleinflammation och väntar på lite mat. Blir till att öppna en flaska australienskt vitt senare ikväll med ostbrickan för att fira lite. Nu kan jullovet börja!

Slutarbete

Har en lååång kväll framför mej. Imorgon på sista mötet inför utförandet av slutarbetet!

krassliga

Idag har anton varit sängliggandes hela dagen pga flunssa. Har även börjat känna mej lite krasslig så ska göra en spaghetti med en ordentlig dos färskhackad vitlök i till middag. När jag var liten fick jag alltid husmanskur av pappa när jag var flunssig: knäckebröd med tomatskivor, och en massa färskskivad vitlök på tomatskivorna. Ska prova det till A när han vaknar upp.

självständighetsdagen

Fick lust att höra på denna efter en snöig kvällspromenad med Milo. Inget självständighetsfirande hemma hos oss. Jobbar med sista teoribiten på mitt slutarbete och steker svampsås.
 

Lillajulshelg

På fredag åkte vi iväg till ekenäs i snöstorm. Vi drack lite vin med mamma o roger. På lördag spenderade jag o A dagen i kyrkan och på syster&bror cafe. Det var min gudson Elwins dop <3
På kvällen åt vi lillajulsmiddag hemma hos mamma.Jessika, Simon & Moddi kom åxå med. Sen blev det spelkväll.
Idag bakade vi pepparkakor och var på pizza innan vi åkte hem.
 

RSS 2.0