snöstorm & strömavbrott

Snöstorm utomhus, förväntas bli värre till natten. Hade strömavbrott tidigare ikväll, precis som jag skulle ta mej upp för alla trappor med saku och handlarkassarna. Upp och hem slapp vi utan att snubbla över varann i mörkret i alla fall. Nu har jag en massa stearinljus tända i hela lägenheten och är beredd i fall det händer igen.
Saku stannar hos oss fram till måndag då pappa kommer hem från malaga. Sen får jag en efterlängtad Milo hem igen!

förbannad!

http://svenska.yle.fi/artikel/2012/11/22/ord-star-mot-ord-i-spraktvist-mellan-polisen-och-pargasbo
 
Blev jätte irriterad när jag läste denna artikel. Och ännu mer irriterad då jag läste kommentarerna till artikeln där folk frågar sig om man inte läser finska i skolorna i Pargas. Läser inte poliserna svenska?

jobbjobbjobb

I fredags hade jag en arbetstur som börja vid 14tiden i Åbo och höll på fram till midnatt. Det var en bankett med över 1200 gäster och jag stupade i säng av trötthet när jag kom hem, bara för att sova några timmar innan följande jobb skulle påbörjas. Imorse begav jag mej iväg till dagis för att jobba i deras kök då de ej hade ngn på plats där för dagen. Ikväll är det bara soffan som gäller för mina söndersprungna fötter.

Tisdag

Imorse fick jag äntligen tid till tandläkare! Fick mitt hål borrat och en tillfällig plomb som ska ersättas av fyllning om en månad. Jätte obehaglig bedövning fick jag.Flera timmar efteråt när jag stod i duschen var fortfarande hela munnen,kinden och örat bedövat, och det kändes som om jag schamponerade in ngn annans huvud.äckligt! Efter en kvällsöl med Heidi på harrys så släppte äntligen bedövningen, och jag kan äntligen äta någonting! Det blev batong med kräft & skagenröror när jag kom hem igen.

TANDVÄRK

Nu är min tandvärk så grym att jag tror jag blir sängliggandes idag. Känns som om huvudet skall sprängas i bitar.
Jag ringde faktiskt till tandläkarmottagningen idag, men de hade inte någon jourtid kvar idag. Jag skulle prova på nytt imorgonmorgon!

Extreme cooking

Jag sitter och skriver en text om kulturhistoriska byggnader till mitt slutarbete då Anton kommer och ber mig provsmaka på hans nya krydda han köpte idag i citymarket till sina hemmagjorda köttfärsbiffar.
After death heter den, och kan lova att det smakar som det låter! Jag trodde min mun skulle brinna upp, och det kändes som nålstick över mina läppar. Några glas vatten och en kvarg senare kan jag bara konstatera att hans nya krydda inte kommer nära mina kokkonster här hemma!

Tandvärk & slutarbete

Har ont i båda nedre visdomständerna och sitter och jobbar på mitt slutarbete som skall granskas av min handledare imorgon morgon..kan det bli värre kombo!

Morden

Rekommenderar. Såg hela serien på mindre än ett dygn.

Norwegian

Yess, äntligen! Från & med nästa år börjar norwegian flyga till Bangkok & New york för några hundralappar!

Skyfall

Fastnade för den här låten efter vi varit på Bondbion!

Läggdax

Ungefär sådär brukar det se ut när anton skall komma och lägga sig och jag och Milo redan befunnit ossi sängen sedan länge.

James Bond + thaimat

Igår så hade jag & A en långdag i Åbo. Först hade jag slutaarbetshandledning på Novia. Efter det besökte vi Aboa vetus museum som ligger på samma gata. De har gratisinträde hela November. Efter det bestämde vi att det var dags för lite kall öl och drog oss till Teerenpeli. På kvällen åt vi på vår favorit kina-thairestaurang bakom Åbo bibliotek och sedan begav vi oss iväg på bio för att se James Bond. Den var väldigt bra. Lite besviken över att Jens Hulten inte hade en större roll dock.

Det otäckaste

Idag hände det otäckaste! När jag var ensam hemma med milo så hörde vi hur någon vred om en nyckel i vår ytterdörr så den gick upp.Jag trodde det var anton som kom hem från Åbo,men Milo sprang morrande mot dörren istället för att vara glad som han brukar vara när anton kommer hem. När vi öppnade innerdörren såg vi att ytterdörren stod på vidgavel och hörde hur ngn sprang i trapphuset, Men det fanns ingen utanför vår dörr..... Undrar om någon fått tag på nyckelknippan som anton tappade förra året..

Snart skall vinterresan beställas!

 

gamla bilder

Håller på och kollar igenom gamla bilder på datorn och sorterar lite.
På antons föräldrars segelbåt. Kanske 2007.
 På Indiska och firar jessikas 28årsdag (nedanom)
 

 


Skärgårdssitz 2010
 
 

RSS 2.0