Bankett

Igår var jag på jobb första dagen på slottet. Det var en bankett med 270 gäster. Idag skulle jag behöva mobilat och stödstrumpor.

Dagens shopping

 
Idag var jag o anton till skanssi på lite shopping.Jag skulle egentligen köpa ett par bekväma höstskor och en höstjacka,men hittade istället lite annat.
 
 
Tröja h&m 29.20eur
Schal h&m 9.90eur
Mössfynd h&m 1eur
 
Top Vero moda 25eur

Paddmotion

Siwert är på eftermiddagspromenad i köket, så nu får man passa tårna som tydligen e skökdpaddsmums.

Vill haaa!!!

Kollade just på kläder från Indiska via nätet och kom över denna. Måste ha den.Hoppas den finns i indiska i åbo!!

Söndagsfika

Söndagsfika i soffan med chokokaffe, bebebakelse och skvallertidning.
 

Höstmarknad

På torsdag och fredag besökte jag och anton ekenäs höstmarknad. Vi köpte lakritssnören, raclette, havstornssylt, inlagda chili-vitlöksklyftor och grekiska bröd. Till mamma köpte vi tranbär.
 
Här köpte vi vår ost.
 
 
 
 
 
 
 
 

Sköldpaddsvakt

Idag tog jag Siwert hem till oss för 3 veckor då mamma och roger är i tanzania. Har byggt en provisorisk innebur åt honom han kan va i på nätterna,och gjort i ordning balkongen åt honom för dagstid. Första paddrätten jag provar på att mata i honom blir kokta morötter.

18.9

Idag var jag på slutarbetsseminarium för att få lite information och inspiration till att sätta igång med mitt slutarbete. Har faktiskt satt igång och leta fram material under kvällen, som kan vara till nytta för mitt arbete.
Vi kom just hem från vår kvällspromenad med Milo , och jag är ganska förrbannad för stunden. Detta är andra gången vår grannes dalmatiner flyger på oss för att ägaren inte förstår att ha den kopplad. Kunde ha slutat riktigt illa om inte anton hade lyft upp Milo i luften precis innan den attackerade. Förra gången bet den Anton ordentligt i armen.Varför har man inte sin hund kopplad i ett höghusområde där det finns massor av hundar, om man vet att den flyger på andra hundar!!

Fredagsmys

Igår hade vi filmkväll. Vi såg på Miss Bala som handlade om drogsmuggling i Mexico. Till filmen provade vi på Olvis nya drycker Viivi och Wagner. De smakade ganska ok. Cidern smakade lite som kopparbergs päroncider, med lite bismak av smurfdricka.

Åbo slott

Igår var jag på inlärningstillfälle till Åbo slott. Min första arbetsdag där är om 2 veckor.
Kommer att arbeta under tillställningar som bröllop, möten och banketter av olika slag.
Bilden nedanom lär skall vara kvinnan som spökar på slottet. Skojigt att veta!

svampskörd

Har idag rensat och stekt massvis med svamp som Anton hämtade hem från skogen igår. Gjorde även en läcker svampsås till middag ikväll. Den ser lite gråare ut på bilden än vad den gör i verklighet. Jag kryddade den med salt, vitpeppar och färsk timjan.
 

Praktikrapport

Har äntligen satt igång på allvar med att göra lite skolarbete. Har skrivit mina första 2 sidor på sommarens praktikrapport, 13 kvar :/
Men jag behöver i allfall inte ha dåligt samvete för att ej ha börja med slutarbetet så länge jag gör skoluppgifter!

7 årsdag

Idag firar jag och Anton vår 7 årsdag.

hösttröja

Köpte en jätte fin hösttröja idag från Lindex.
 

Quorn

Äntligen har det kommit quorn till butikerna i Finland också, har väntat jätte länge. Har tidigare endast haft möjlighet att köpa det i Sverige. Motsvarande produkt i Finland jag har köpt istället har varit hälsans kök färs,men den är inte alls lika god. + att jag får lite ont i magen av soja.
 
 

hurtig

Har varit väldigt hurtig idag. Har gått 2x timmes promenader med Milo redan, och kvällspromenaden återstår fortfarande. Har även hunnit med städning, kockat rotmos samt filat på slutarbetet.Nu kan jag med gott samvete kolla på lite rederiet.

Spelkväll

Ikväll befann vi oss i ekenäs hemma hos mamma på grill och spelkväll.Vi spelade jag,mamma och roger mot jessika,simon och jonathan medans anton fixade en vhsspelare.Moddi var åxå där. Vi hade hoppats kunna se på en vhsfilm från när vi var små,men spelaren fungerade inte och kasetten vi skulle se var försvunnen :/
Nedanom Simon,Moddi och Jessika.

RSS 2.0